2009. január 12., hétfő

Lemezjátszó

Látogatom a blogokat, és egyre jobban elmegy az önbizalmam. Jó lesz így, vagy jó lesz úgy? Az első nekifutás a fotó kiválasztása. Vakus vagy nem vakus, telibe vagy részletek, mikor mutatok többet. Kicsit kicsomagolva így fest. A hibái: kattog a lemezjátszó, a magnó nem teker - bár lejátszik - és nem jó a hangja. Legkönnyebb a kattogás felderítése volt. A görgő megkeményedett gumifelületén három gödör. Ezt cserélni kell.

Ekkora szerencsém ritkán van, a fiókból előkerült valami ZK 140T -ből itt maradt közlőkerék. A gumifelülete ép, a tengelyre úgy csúszott fel, mit az eredeti, és két milliméter lereszelése után a rögzítőklipsz is felkerülhetett. A magnónak is gumi baja volt. Megnyúlt a meghajtószíj. A mechanikát négy csavar tartotta, a lendkereket tartó lemezből csak egy csavart kellett kivenni, a másikat elég volt meglazítani, és hozzáférhető lett. A csere óta ez is megoldódott. A nem jó hang pedig azt jelenti, hogy a bal csatorna nem hozza a mély hangokat. Az még hátra van. A kiszáradt elektrolit kondenzátort is le fogom fényképezni, amint megtalálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

statisztika

Magamról

Saját fotó
Üdv mindenkinek!
Magamról akarok írni. Talán érdekes lesz, talán unalmas. Nekem felfedezés. Mások szakmájába is belekóstolgatok, és nem ismerem a szaknyelvet, de talán mókásabb a saját meghatározás. Középiskolás lehettem, amikor megfogalmaztam (értelmeztem) magamnak a csigafúrót, miszerint egy acélhengerre két oldalán párhuzamosan lazán feltekert felébe vágott lyuk. Nem biztos, hogy pontos és az sem, hogy másnak is tetszeni fog. Akit ez idegesít, kérem kerüljön el! Azoknak szánom, akinek tetszik.